Saturday, 1 December 2012

si mata bulat !

assalamualaikum readers ! sihat-sihat belaka keh ny .. aku hope kauorang sihat jew lhaa . haa ! aku tak dek pape pon na cerita tapi atas permintaan budak sengett sorangg tuh , aku pon merajinkan tangan tok tulis , haha . neyh tuan empunya diri yang digelar senget tuh !



nama die NUR FARAHANA ARTIKAH BINTI ISMAIL . you all can call her fana . haha . die ney membe ngan aku sejak tadika lagi . lame kann , dah 11 tahun masa berlalu . aku tetap lagi membe ngan die malah sejak aku masuk smkp3tra , aku makin rapat ngan die .hurm , entah lhaa kenape . hehe .. padahal wktu dekadd sksr dulu , aku dengan set2 aku asyik berperang mulut jew ngan die neyh . haha , betul tak nor ? #ngaku jelhaa#

hurm , pukul 3 pagi tadi , si sengett nih IM aku . aku ingatkan die nak wat pe . rupe-rupenye die suruh aku edit die punye twitter . haha . dengan edit die punye gambar . edit punye edit ,maka terhasillah  


haha , agak lawak disitu sebab aku nih bukan jenis yang suka edit gambar , sekali disuruh editkan . memang aku tibai je lhaa ape2 pon , lantak kau arr nor ! huuhuu . cantik ke tak ke , yang penting aku dah buadd . hahax . tuh lhaa , IM aku awal2 lagi . nape lha tak esok luse jew . hahax . dah siap edit gambar then aku pon edit lhaa die punyer twitter . haha . nak tengok hasil nukilan aku ? cari lah twitter die :) 

tuh je lhaa kodd aku nak cerita pasal si budak sengett sorang neyh . sampai jumpe lagi dengan entry yang baru okayy , thanks for coming buddyz . #muahpipikirimuahpipikanan#

sengett !

assalamualaikum buddyz , ! malam neyh xdek ape sangadd pon nak cakap . cume aku bosan so tangan pon gatal lhaa nak menghapdate blog aku nyh . hehe , #bahasa tunggang terbalik , just abaikan# . hurm . kauorang sihat ke ? lau sihat . alhamdulillah . lau tak sihat pon alhamdulillah jugak coz tuh ujian dari Allah untuk kita kan .. hee .. hurm , neyh aku nak cerita ngarot2 jew . ngeh2 .

pagi semalam kan , ade lhaa sorg mamat neyh .. die kol aku . untung aku dah bangun kan senget ? lau tak , berzaman lhaa nak tunggu aku angkat phone ,, aku bangun awal pon semalam sebab ade someone kejut aku subuh . tapi aku ta bangon pon . haha . #kantoi ta solat subuh# aku bangun pon dua jam kemudian selepas someone tuh kejut aku . sory eak tayunk ! ngeh2 . hurm , mamat tuh kol aku sebab die bosan . and waktu tuh pon die baru bangun sebenarnye . lame jugak arr cakap dengan die . sampai aku nak masak untuk atok ngan nenek aku pon terganggu . tapi aku ta kesah pon , aku still memasak jugak . haha . cakap pasal tuh , cakap pasal neyh . pastu ade buadd lawak pulak . haha . memang keri lhaa kan aku gelak . haih ! tapi best lhaa . aku suka bila kongsi masalah aku ngan die . dia kan memang sengett . hee , perangai lebih kurang jeh ngan aku . kahkahkah . maaf abg maaf . hehe . die sangadd sporting ! peace yaww . dah lhaa . aku da penadd na tulis . mahu tengok tv pulak ., bubbye mucukk .. thanks sebab tolong bace ! . #muahpipikananmuahpipikiri# 

nyp picture aku dengan kembar aku waktu SEM 2012 MRSM MUADZAM SHAH haritu.nama kembar aku neyh farahah , you all boleh panggil die paah ! perangai die lagi gile pada aku . kalau dekat musha , batch aku panggil paah neyh "tapaah" . gabungan nama tapa dan paah ! tapi tuh budak laki paling famous sekali dalam batch form4 , huh ! famous ke ? entahlhaa . tapa tuh budak kelas aku . die pandai matematik dengan add math . selalu ajar orang walaupon sebenarnya orang tak suka die ajar . hee . okayy dah cukup . tuh je kodd na cakap . sampai jumpa lagi eak readers ! 

 




Thursday, 29 November 2012

What the sad !

assalamualaikum . hari neyh xdek cerite ape sgadd cume nak kuahkan perasaan jew kat cny . hari nih , aku rase geram sgadd . bukan ape , perkara kecik je kodd . tapi entah lhaa . aku bengang ngan sorang budax neyh , tak nak sebut nama ! aku geram ngan die sebab die memperbesarkan perkara yg kecik jew kodd . tapi aku tak nak lhaa salahkan die 100% . salah aku jugak , sape suruh tak kol die kann , tapi seriously , aku xdek kedit nak kol die . aku gayot ngan orang pon sebab orang tuh yang kol aku . kenapa kau salahkan aku sebab tuh ?? kenapa ? cakap je lhaa yang kau memang dah tak sayang aku kann , huh ! tapi .... AKU SAYANG KAU LHAA SENGETT !!! semua adek2 angkat aku , aku tak layan sebab aku sayang kau tau tak . kau tak penah kan nak hargai semua tuh ?? thanks buat aku sedihh . tapi ape2 pon . aku sayang kau ! SAYANG KAU ! FAHAM !!!!!!!!!!!!

Tuesday, 20 November 2012

superb sister brother

salam .. sudah lama aku tidak menghapdate blog neyh . maklum lah , da jarang balik kan , asyik terperap je kat maktab penjara aku tuh . hahah #jgan sampai die stalker blog sudaa . habis aku ! hurm . aku tak dek ape sgadd pon nak ckap nih . cume aku nak cakap yang aku sayang adek angkat aku yg sorg neyh , nak tahu ? ==>

MY SUPERB YOUNGER BROTHER !
*nama die aqil aniq . korang boleh panggil die aqil ! aku sayang die giler2 . okayy ! aku tak sanggup kehilangan die ! tak nampak muke ? tak perlu tengok kodd . hehe . budak memanah p3tra okayy <3

19/11 (message from him)
aqil : akk kate nak call ...
aku : akk mne ade kdit .. sorie!
aqil : nih lha die jnji melayu ..xleh pkai langsung ..
aku : dah tuh adek bkan melayu keh ?
aqil : dah la kk , adek da fedap !
aku : pulakk, akk bru tak kol skali ..adek da fedap !
aqil : fedap la .. lupew la , adek kan ta penting .. so tak pyah la kol ..
aku : sokmo gtu , adek pnting bagi akk lhaa .
aqil : akk mesty dah bosan ngn adek kan ? tros trang jew..
aku : mne de . akk bhgie dpt adk cn adk ..ta cye tye arr nisa ngn sanah ..
aqil : adek adew dgor cte lha akk , yg akk dah bosan ngn adeq , adek syg akk sgat2 , tapi ade org ckp gtu .
aku : cpe ckap ? mmg ta syg mulot kan org tuh ? lantak arr . yg penting from deep of my heart ! akk sayang adekk !
aqil : oke lha akk , adek cye .. :)

*mood happy aku datang balik lepas die ckap die caya aku . kthanks adek sayangs <3


                    SISTER <3
nak kenal akak angkat aku yang comel ? haha . nama die nur atasha amira . korang boleh panggil die ome . die calom SPM tahun nih , sedang mengambil peperiksaan sekarang .. nak masuk line ? die dah berpunya lhaa . # kepunyaan mr.amirul rashid !


okeh , tuh je kodd nak cakap ! by the way , sayang mereka sangadd2 . hehe . k lhaa , mahu pergi merempit dulu yaww . bye-bye . #salampelukciumkirikanan#

Tuesday, 29 May 2012

bergabung lebih baik ! yeah ~

ASSALAMUALAIKUM ..

huihuihui , hello readers , visiters or wat ever jadah ape orang-orang panggil korang kann .. haha . maaf tatabahasa yang tunggang lagi terbalik nih . hum , kauorang-kauorang neyh sihat-sihat belaka ke ? kalau tak sihat kann . please rajin-rajinkan diri kauorang untuk bangun dan memakan ubat kauorang . aku risau korang nanti sakit lagi teruk apabila bace entry belog aku yang macam orang giler+sewel nih . haha . hem , tapikan , alang2 korang dah masuk ke belog aku neyh , silalah rajinkan diri anda sebanyak 100% untuk membaca , memahami dan mendengar curhat yang aku baru nak bercerita nih . huhu . btw , sebelum aku bercerita dengan tak tahu berapa panjang atau lebar neyh , aku nak suruh kauorang dengar lagu neyh dulu . 

KAU SAHABAT KAU TEMAN !



hurm , camne ? tau kan lagu neyh ? dipopularkan oleh kumpulan hijjaz . huh ! this lagu adalah lagu favourite aku sehh . bile lagu nih terpasang or lagu neyh aku nyanyi sendiri ke , confirm secara automatically . air mata aku akan bercurah-curahan macam hujan lebat . haha . *ngarot lagi-ngarot lagi* . lagu neyh amat menusuk di kalbuku bak keris menikam . haha . hidup tanpa sahabat adalah tidak bermakna kerana kita tidak akan dapat hidup tanpa seorang sahabat . bagi aku , sahabat begitu penting tatkala aku sedih or gembira ., masalah yang aku hadapi jugak boleyh diringankan kerana hadirnye sahabat2 aku yang sporting lagi menceriakan hidup aku nih . kini , aku rase sangat gembira seperti tiada  satu masalah pon yang aku hadapi . heehee . *jiwang ta?* . lagu neyh lha yang aku nyanyi malam-malam untuk diorang sume . okayy kan ? haha . *jangan kate aku over okeyh* . wop3 , aku tak nak tulis terlalu panjang coz nanti kauorang malas bace pulak kan . hehe .

Monday, 28 May 2012

tengok sendiri ahh ~



APA YANG SAYE CUBA BUAT ?

sabar !
kan sabar itu separuh daripada iman !

tanpa tujuan kodd !

    ASSALAMUALAIKUM



hello visiters , how are you dear ? hurm , today . aku tak dek mende sangat pon nak update blog neyh . cume gatal tangan jewp . coz sudah berkurun aku tidak menghupdatekn nye . hah ! sebelum terlupa , thanks kepada kawan aku yang sudi merajinkan diri , duduk depan lappy , ipad or wat ever la ape yg die gune nyh kan aku untuk mengedit belog aku yang aku rase macam ape ntah nihh . haha . btw , cantik kau edit belog aku neyh . hehe . serius okayy ! tak tipu . sumpah cantekk .==>fairuza cunna<==

huihuihui , aku rasa sangat bosan hari nih , tak tahu lah kenape . #padahal hari2 bosan# .. haha . ari nyh jugak aku rase macam nak cekik je minah sorang neyh .. ==>fathihah<== coz banyak wat aku geram hari nih , first die wat aq geram coz die pakse aku lalu depan umah EX die , huh ! padahal ex die tuh tak dek pon kat rumah . saje nak menggatalkan diri n menggedikkan diri die . hoho . yg kedua , die sound kawan baik die . #kawan baik aku jugak kudd# . yang ke tiga ? hurm . die ajax aku pergi lepak umah ex die tuh . aku tak kesah ngat yang tuh coz aku pon memang nak jumpe mamat tuh . nak tanye perkembangan die . huh ! caring toi aku . haha . *koya kejap* . hem , dalam masa kami lepak tuh kan . tibe2 . haha . ade lah sorang minah neyh . oppss ! 'perempuan' lha kan , datang kat tempat kami lepak . yang neyh arh wat aku hilang mood ckidd ary neyh . die an , sebokk nak tanye pointer aku berapa . "hey , aku tau lah ko pandai , tak payah lah kan nak banding2 result ngan aku , aku tau lah aku tak sepandai kau trial pmr aku 4a je . kau 7a . tapi tolong arh respect ckidd , ingat aku xdek perasaan kodd " . hurm , dah ! tutop cerite pasal tuh . 

malam , urm . best lah jugak coz dpat jugak akhirnye dgar suare adek kesayangan aku yang sudah lame aqu tak dengar . nak-nak baru nyh die merajuk ngn aku . perh ! sedih giler dow aku time tuh . nak nangis pon ade . "aku sayang kau lah budak , tolong ahh paham " . skarang die dah oke kudd ngn aku . ta mrajuk dah kodd . hem , walaupon awak ade akak angkat laen dek , tapi akak tetap sayang awak ! dunt wurry okayy . hem , miss adek sangat2 taw . walaupon dudok berjauhan tapi akak still ingat dekat awak .   aku nak sangat tengok die pakai baju yang aku bagi kat die tuh . hem , tapi biar lah , ape yang aku nak die pkai je . and harap die tak buanglah  baju tuh . walaupon baju tuh tak mahal and tak branded . okeyh ! sudah pasal die . tak leyh cite lebeyh2 . ngee ~

hem , sape lagi eak ? hah ! aida ngan ira . kesengalan berlaku tanpa diundang , diinvite and disedari . haha . #kekoyaan dan kegilaan berlaku# kami berskyping sebentar ~ . sebentar ke ? lame lah jugak . dekat lah jugak sejam . tak kering gusi aku gelak dengar celoteh - celoteh dorang yang lagi lucu dan kelakar tuh . ade arh peluang nak masuk lawak pontan . huhu . aida xcited giler tengok gambar laki . padahal laki tuh tak dek lah nsem mane kan . haha . maklumlah , orang sekolah perempuan neyh laen ckidd . pantang nampak laki . teruja habis . haha . aida2 .. ira ? hurm , bese lah die . masih duduk di p3tra yang tersergam indah dengan panorama yang nyaman lagi dingin tuh . huhu . ira , x[e2 . kau duduk lah kat situ . naikkan name skolah untuk SPM 2013 nanti . hope dapat result gempak and banggekan sekolah aku yang tercinta dan sekolah yang aku rindu - rindui . hee ~ .........

Tuesday, 24 January 2012

something shocking !


salam ... readers  today  ain nak cakap yang 8.2 neyh ain nak pi daftar at MRSM MUADZAM ... em , ain nak mintak maaf kat sume membe coz dah tipu korang .. hehe .. mule2 ain tak nak pon sebenarnye pindah pi bile dah pikir2 ,, ase rugi lak lau tak pegi .. hehe .. to membe2 yg rindu kat ain , juz contact me k .. jgn malu ,, huhu .. my number still open to u all ,, gtu ! haha ... korang blajar arh tol2 ,, ha ! to dax2 TK , lau projek kete go-kart dah ciap t , jgn lupe bwak jumpe aku .. haha ,, xdk arh .. just kidding k .. em ,, 2 je lh kot ... nak pi jalan2 lak ,, huhu.. bye readers ,, #salampelukciumkirikanan#



Saturday, 21 January 2012

syewell sebentar !

salam semua ... today ain xdk nk cite pape pon coz xdk mood lah nak tulis ,,, juz nk hupdated cket je ,,, em ,, ain dapat MRSM pi kat ctu xdk subjek yang ain pilih ,, nak wat cmne an ,,, haha ... so ,, ain tak pegi lah MRSM urh ,, (mmg tak nak pegi pon) ,, nk stay jewp at SMKPPPTR .. sekolah ain yang tercinte tuh ... hehe ,,, ase bez dah skolah kat PPPTR neyh ... cikgu2 pon baek , sporting , caring .... em ,, lam subjek TK yg ain amik neyh ,,, kami akan wat 1 projek ,,, iaitu membuat kereta go-kart ... fuh ! bez kan ? excited gler nak wat neyh ... hehe ... kepada dax2 BIO n LK ,, : jangan jelez k ,, hehe ... korang dah tak dialu-alukan untuk masuk kelas dax2 TK .. hehe ... sorie ! TK neyh susah .. jangan amik lah .. LK senang ,, ade carry mark ... mmg senang lah lau nak dapat A untuk sbjek LK ,,, 2 pon bagi yang berminat lah ,,, huhu ,, ain tak minat so ain tak ambik LK ,, hehe ,, BIO lax byak nak kene ingat ,, ain neyh bukan nye senang nk ingat sume urh ,, huhu ,, so ain tak ambik ,,, hehe ,,, 2 je lah nak ckap dulu ,,, bg sape2 yg dapat twaran g sbp o mrsm ,,, tahniah ! korg pegi lah ... byak peluang korang leyh dpt ,, huhu ,, k bye readers ,,, #salampelukciumpelukcium#